Miten onnistua hybridityössä koronapandemian jälkeen? 10 vinkkiä työympäristöjohtamisen asiantuntijoilta

Paluu toimistoille näyttää mahdolliselta, kun etätyösuositus on poistumassa ja koronapandemia helpottumassa. Vaikka hybridityöstä on tullut organisaatioiden arkipäivää, sen toimivuutta ei ole vielä punnittu käytännössä. Mitkä ovat onnistumiset avaimet hybridityöhön koronapandemian jälkeen? Parhaita käytäntöjä tulevaisuuden työympäristöihin ja hybridimalliin koottiin RAKLIn yhteistyössä CBRE:n, Newsecin, JLL:n ja Rapalin kanssa toteuttamassa klinikassa.

10 vinkkiä hybridityöhön koronapandemian jälkeen:

  1. Ymmärrä millaista työtä organisaatiossasi tehdään ennen kuin luot uusia ratkaisuja. Tunnistakaa monipaikkaisuuden nykytila, erityisesti missä olette hyviä ja mikä vaatii kehittämistä. Päivittäkää näiden pohjalta hybridityötä tukeva toimintamalli ja -kulttuuri.
  2. Määritelkää, miten etä- ja läsnätyö tulevat limittymään jatkossa, sillä samat käytännöt eivät käy kaikille. Varmistakaa yhdenvertainen kokemus. Kiinnittäkää erityisesti huomiota siihen, ettei synny kahta eri työkulttuuria, jossa toisessa ollaan etänä ja toisessa läsnä.
  3. Mahdollistakaa yksittäisille tiimeille vapaus päättää työtavoistaan. On kuitenkin tärkeä tunnistaa, että vapaus tulee tasapainottaa organisaation tarpeiden kanssa.
  4. Älä anna organisaation siiloutua hybridityössä. Tue ja luo kohtaamisia etäilijöiden ja toimistolaisten sekä eri tiimien välillä. Kokeile esimerkiksi sokkolounaita, järjestettyjä kahvitaukoja sekä tapahtumia, jotka tukevat satunnaisia keskusteluita ja kohtaamisia yli tiimirajojen. Huomioi erityisesti nuoret ja juuri uudessa työssä aloittaneet.
  5. Huolehdi, että työvälineet tukevat monipaikkaista työtä. Työvälineiden tulee olla hyvät sekä toimistolla että kotona. Varmista työntekijöiden tekninen osaaminen ja panosta koulutukseen.
  6. Päivitä nykyiset työtilat monipaikkaisen työn tarpeisiin. Varmista, että tarjolla riittävästi tiloja, jotka tukevat erityyppistä työtä.
  7. Panosta tilojen käyttäjäkokemukseen ja viihtyisyyteen ja luo toimistolle uusia vetovoimatekijöitä. Käyttäjäkokemuksen toimistolla pitää olla parempi kuin kotona.
  8. Mittaa toimistojen käyttöastetta ja käyttäjätyytyväisyyttä. Varmista tiloihin tasainen käyttöaste, joka tukee tavoiteltua tunnelmaa.
  9. Tee rohkeasti harkittuja kokeiluja työympäristön eri osa-alueilla ja toteuta näiden pohjalta tarvittavat muutokset esimerkiksi työkäytäntöihin tai tiloihin.
  10. Muista vaiheittaisuus – hybridityön kehittäminen on jatkuva muutosmatka.

Ajanvietettä aikuiseen makuun

Nykyään pelaamisen ollessa suosittua kaikissa ikäryhmissä, on se lisääntynyt määrä näkynyt myös mobiilipalveluissa – pelaamista tapahtuu todellakin kaikissa ikäryhmissä ja kaikissa sukupuolissa. Varsinkin aikuisille tarkoitetut rahapelit ovat uudessa nousussa ja niiden tarjouksista voit lukea lisää www.kasinoforum.fun sivustolla, joka tarjoaa hyviä tarjouksia eritoten uusia pelipaikkoja etsiville rahapelien ystäville.

Jos sen sijaan etsit muita ajanvietteitä, esimerkiksi suoratoiston ja elokuvien parista niin viihdecorner.com toimii hyvänä apulaisen ja harrasta.net esittelee vastaavasti vähän kaikenlaisia mahdollisia harrastuksia liikunnasta kädentaitoihin.

Aikuisten lisääntynyt vapaa-aika on todellakin tuonut markkinoille paljon uusia mahdollisuuksia. Oletko sinä jo löytänyt omasi?

Trackbacks & Pings

Vastaa