Uusi työnhakupalvelu Jobly luo uuden tavan löytää sopivin työpaikka – “Työnantajan kanssa halutaan jakaa arvot”

Aiemmin Monsterina tunnettu työnhakupalvelu Jobly tuo Upright-teknologiayhtiön vaikuttavuusdataa työnhaun tueksi.

Lokakuun lopussa avautunut työnhakupalvelu Jobly tuo työnhakijoiden käyttöön riippumatonta tietoa yritysten vaikuttavuudesta ensimmäisenä työnhakupalveluna maailmassa.

Arvopohjaisen työnhaun mahdollistaa yhteistyö kotimaisen Upright-teknologiayhtiön kanssa. Uprightin vaikuttavuusdata kertoo, miten työnantajat vaikuttavat ympäristöön, yhteiskuntaan, tietoon ja terveyteen. Data perustuu tieteellisiin julkaisuihin, suurten tutkimusorganisaatioiden dataan ja yritysten itse raportoimaan tietoon, joita syntetisoidaan koneoppimiseen pohjautuvalla matemaattisella mallilla.

Vaikuttavuusdataa tuodaan esille yrityksistä, joista sitä on tällä hetkellä saatavilla. Painotus on alkuvaiheessa isoimmissa yrityksissä, mutta tavoitteena on kasvattaa määrää huomattavasti tulevien vuosien aikana.

Sijoittajat ja yritykset luottavat jo Uprightin dataan päätöksenteossa. Sitä on saatavilla myös arvopaperipörssi Nasdaqin globaalin data-alustan kautta. Nyt kuka tahansa voi hyötyä samasta tiedosta työnhaussa.

– Vaikuttavuusdata helpottaa päätöksentekoa ja edistää läpinäkyvyyttä. Nykyinen sertifikaattiviidakko ei ole työnhakijalle riittävä tapa hahmottaa potentiaalisten työnantajien sopivuutta omiin arvoihin. Uprightin malli mittaa yritysten ydinliiketoiminnan vaikutuksia, ei vastuullisuusviestintää, kertoo Joblyn maajohtaja Mika Kiiskinen.

Työnhakijan näkökulmasta uusi sivusto on entistä helppokäyttöisempi ja selkeämpi. Joblyssa on kymmeniä tuhansia avoimia paikkoja ja uutena toimintona tuleva arvopohjainen työnhaku tekee hakijalle sopivimman löytämisestä helpompaa. Lisäksi yritysten nettovaikutusprofiilit ovat esillä työpaikkailmoituksissa.

– Jokaisella työnantajalla on useita positiivisia ja negatiivisia vaikutuksia maailmaan. Uprightin tavoitteena ei ole kertoa, mitkä työpaikat ovat hyviä tai huonoja, vaan antaa työnhakijoille mahdollisuus nähdä työpaikoista niiden vaikutuksiin liittyvää dataa ja peilata sitä hakijan omiin arvoihin ja prioriteetteihin, sanoo Uprightin perustaja Annu Nieminen.

Yrityksille vaikuttavuusdata on keino erottautua. Perinteisiä vastuullisuusmittareita kattavampana se tuo esille monia positiivisia vaikutuksia, joita yritysten voi olla vaikea muutoin kertoa.

– Esimerkiksi monet yhteiskunnalle tärkeää infrastruktuuria rakentavat yritykset voivat saada vaikutuksensa näkyviin, vaikkeivat olisikaan brändäytyneet ykkösnimiksi vastuullisuuskeskustelussa. Rekrytoivan yrityksen näkökulmasta on tärkeää löytää ne tekijät, jotka kokevat aitoa paloa yrityksen missiota kohtaan. Nettovaikutukset ovat tähän hyvä työkalu: ne kuvaavat rehellisesti ja suorasti, miten yritys luo arvoa, Nieminen jatkaa.

Vaikuttavuus on konkreettinen asia, josta jokainen työnhakija voi löytää tarttumapintaa.

– Työnhakijoita ohjaavat halu kuulua hyvään työyhteisöön ja yrityksen vaikutus yhteiskuntaan sekä ympäristöön. Työnantajan kanssa halutaan jakaa arvot. Yhteistyö Uprightin kanssa on ensimmäinen askel kohti itselle sopivampaa työelämää, mutta vielä on tehtävää kaikilla osapuolilla, sanoo Joblyn markkinointijohtaja Annika Ruola.

Brändiuudistuksella tähdätään Suomen markkinajohtajaksi

Jobly tunnettiin aiemmin Monsterina, joka oli osa kansainvälistä ketjua. Alma Media hankki Monsterin Suomen liiketoiminnan kokonaan omistukseensa vuonna 2021. Viime vuosina rekrytointibisnekseen panostanut Alma omistaa työnhakupalveluja 11 eri maassa, joista suurin osa on maansa markkinajohtaja.

Se on tavoitteena myös Joblyn kohdalla.

– Jobly on Suomen ainoa kotimaisen mediatalon omistama työnhakupalvelu. Se tuo valtavaa kilpailuetua, kun ajattelee, että Alman mediaverkosto tavoittaa viikoittain 3,3 miljoonaa suomalaista, eli 87 prosenttia 15–74 vuotiaista. Joblyn avoimet työpaikat näkyvät isosti Alman medioissa, kuten Iltalehdessä, Kauppalehdessä ja Talouselämässä, Ruola sanoo.

Joblyn tarina alkoi jo keväällä 2021, kun hakusivusto uudistettiin teknisesti. Vaikka nimi pysyi vielä tuolloin Monsterina, on konepellin alla tehty työ käyttäjäkokemuksen parantamiseksi tuottanut tulosta. Viime vuoden elokuuhun verrattuna vierailut sivustolla ovat kasvaneet yli 53 % ja työhakemukset huimat 172 %.

Kehitystyö jatkuu edelleen ja sen keskiössä on työnhakija.

– Tärkein tavoitteemme on, että mahdollisimman moni löytäisi itselleen sopivimman työpaikan, maajohtaja Mika Kiiskinen painottaa.

Alma Media lyhyesti

Alma Media on voimakkaasti uudistuva, digitaaliseen mediaan ja palveluihin keskittyvä yhtiö. Rakennamme kestävää kasvua mediasta palveluihin tarjoten sisältöjä ja palveluja, jotka hyödyttävät käyttäjiä arjessa, työssä ja vapaa-ajalla. Suomessa tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com sekä Nettiauto. Rekrytointipalvelujamme ovat muun muassa Tšekissä prace.cz ja jobs.cz, Slovakiassa Profesia.sk sekä Kroatiassa mojposao.net.

Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat johtavat asumisen ja autoilun markkinapaikat, talous- ja ammattimediat, valtakunnallinen kuluttajamedia sekä sisältö- ja datapalvelut yrityksille ja ammattilaisille. Alman kansainvälinen liiketoiminta itäisessä Keski-Euroopassa, Ruotsissa ja Baltiassa koostuu rekrytointipalveluista ja toimitilojen markkinapaikasta.

Alma Mediassa työskentelee noin 1 500 ammattilaista ja yhtiö toimii 11 Euroopan maassa. Alma Median vuoden 2021 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 275,4 miljoonaa euroa, mistä digiliiketoiminnan osuus oli 76,9 %. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

Politiikka pitäisi olla kaikkien hanskassa jossain mittakaavassa

Ensi keväänä päätetään jälleen, ketkä pääsevät päättämään yhteisistä asioistamme eduskuntaan. Eduskuntavaalit 2023 ovat jo käynnissä ja aktiivisimmat ehdokkaat julkaisevat omia teesejään ja tulevat esille – mutta miten hyvin sinä tunnet ja tiedät suomalaisen puoluekentän, ja sen, mikä puolue vastaisi parhaiten omia ajatuksiasia, ja löytyisikö heidän joukostaan henkilö, joka olisi hyvä toimimaan asioiden eteenpäin saamiseksi Eduskunnassa?

Vastaa