Teknologiateollisuus ja studentum.fi haluavat yhdessä tavoittaa tulevaisuuden osaajat

Teknologiateollisuus ja studentum.fi ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tavoitteena on ohjata uusia osaajia tutustumaan ja hakeutumaan teknologiateollisuuden koulutuksiin ja työtehtäviin. Uusia osaajia tarvitaan jo vuoteen 2021 mennessä 53 000. Koulutussivusto studentum.fi tavoittaa vuosittain yli 1,6 miljoonaa nuorta ja aikuista, jotka ovat etsimässä itselleen koulutusta tai lisätietoa koulutuksista.

– Teknologiateollisuus on Suomen suurin vientiala ja merkittävin elinkeino. Lähdimme yhteistyöhön studentum.fi:n kanssa, sillä haluamme tavoittaa nuoret ja innostaa heitä tekniikan alan opintoihin sekä töihin teknologiateollisuuden yrityksiin, kertoo vetovoimatyön asiantuntija Jenni Taipalkoski Teknologiateollisuudelta.

– studentum.fi:ssä me tuomme yhteen koulutusta etsivät ja sitä tarjoavat tahot. Haluamme tarjota nuorille lisätietoa alasta, jolla on paitsi tarvetta osaajille, myös mahdollisuus päästä itse muovaamaan tulevaisuuden maailmaa. Lukioikäiset haluavat päästä vaikuttamaan, sanoo studentum.fi:n viestintäpäällikkö Emma Niemi.

– Jos otetaan huomioon toimialan kaikki heijastusvaikutukset yhteiskuntaan, noin 670 000 suomalaisella on työtä teknologiateollisuuden ansiosta. Alalla on monipuolisia mahdollisuuksia monenlaisille osaajille sekä mahdollisuus merkitykselliseen työhön. Teknologiayrityksissä pääsee rakentamaan kestävää tulevaisuutta esimerkiksi tutkimuksen ja tuotekehityksen, myynnin ja markkinoinnin, viestinnän ja tuotannon eri tehtävissä, Taipalkoski luettelee.

Koulutuskiertueella tavoitetaan lukiolaiset kasvotusten

Osana yhteistyötä Teknologiateollisuus on mukana studentum.fi:n Roadshow-koulutuskiertueella, joka on käynnissä lokakuusta tammikuuhun. Kiertue vierailee yhteensä noin 45 lukiossa, muutamassa varuskunnassa ja kaksilla koulutusmessuilla. Kiertueella nuorille esitellään kattavasti eri opiskeluvaihtoehtoja ja koulutuspolkuja.

– Teknologiateollisuus ja alan opiskelumahdollisuudet ovat herättäneet kiertueella runsaasti kiinnostusta sekä opojen että opiskelijoiden keskuudessa, Niemi sanoo. 

– Monella lukiolaisella päätös jatko-opinnoista on vielä tekemättä, ja osa miettii jo työllistymistä. Tänä syksynä tekemämme kyselytutkimuksen mukaan abeista vajaa kolmannes ei ole vielä varma, mihin aikoo hakea, Niemi jatkaa.

Koulutuskiertueen lisäksi yhteistyöhön kuuluu vuoden mittainen näkyvyys studentum.fi-sivustolla ja sen digitaalisissa kanavissa.

Vastaa